Drepturile pacientilor privind actele medicale eliberate de furnizorii de servicii medicale

Vă rugăm să solicitați la finalul consultației medicale din ambulatoriul de specialitate și la externarea din spital:

  • rețeta compensată sau gratuită, dacă v-a fost recomandat un tratament medicamentos și dacă sunteți asigurat;
  • biletul de trimitere în cazul în care v-au fost recomandate consulturi de specialitate sau investigații suplimentare care nu pot fi furnizate în cadrul consultației sau internării respective;
  • concediul medical, în cazul în care v-a fost recomandat;
  • scrisoarea medicală către medicul de familie și biletul de externare din spital, pe care sunteți rugat să le prezentați medicului de familie la următoarea vizită.

De asemenea vă rugăm să vă adresați spitalului NUMAI în baza unui bilet de trimitere și a actului de identitate. Ulterior internării, medicul dvs. de familie nu vă poate da bilet de trimitere.

NU AVEȚI NEVOIE DE BILETE DE TRIMITERE în următoarele situații:

  • urgențele medicale, pentru care vă adresați direct sau cu ambulanța camerei de gardă sau Unității de Primiri Urgențe;
  • anumite boli pentru care vă prezentați la medicii de altă specialitate pentru control (de exemplu glaucom, ciroză, tumori ș.a.). Medicul dvs. de familie vă va preciza care sunt aceste boli (cf. Anexei 9);
  • solicitarea serviciilor medicale cu plată directă.

O campanie de informare inițiată de Asociația Medicilor de Familie București și Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților. Campanie susținută de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.