Drepturile copiilor, afecate de criza provocata de pandemie | Programe de vaccinare sistate

Drepturile copiilor din intreaga lume sunt grav afectate de criza provocata de noul tip de coronavirus, a anuntat o organizatie nonguvernamentala internationala, potrivit AFP.

Consecintele economice ale pandemiei si masurile luate de guverne pentru a impiedica raspandirea bolii „au un impact dezastruos asupra a numerosi copii”, atentioneaza ONG-ul pentru apararea drepturilor copiilor KidsRights, relateaza si Agerpres.

„Aceasta criza da inapoi ani de progrese realizate in materie de bunastare a copiilor”, declara intr-un comunicat Marc Dulleart, fondatorul si presedintele KidsRights.

In special inchiderea scolilor i-a facut pe cei tineri „foarte vulnerabili”, iar presiunea asupra sistemului de sanatate a pus capat unor programe de vaccinare impotriva bolilor precum poliomielita si rujeola, ceea ce „va duce la un varf al mortalitatii infantile”, mai estimeaza KidsRights.

Potrivit ONG-ului, suspendarea campaniilor de vaccinare impotriva rujeolei in cel putin 23 de tari afecteaza pana in prezent mai mult de 78 de milioane de copii cu varste sub 9 ani.

Etichete: drepturile copiilor, criza pandemie coronavirus, programe de vaccinare, vaccinare copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.