Dr. Mihai Craiu: Toti parintii trebuie sa stie doua lucruri despre varicela

Zeci de mesaje de la parinti arata ca acestia se confrunta cu o boala foarte sacaitoare, aparuta recent la copiii lor – varicela. Pe langa spaima estetica (toti am vazut copii sau adulti cu semne de „varsat de vant” pe fata), putini cunosc complicatiile grave ale unei boli extrem de contagioase, precizeaza pediatrul Mihai Craiu intr-o postare pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului, doua lucruri ar trebui sa stie toti parintii despre aceasta boala extrem de contagioasa:

1. Poate fi prevenita prin vaccinare, asa cum precizeaza atat autoritatile romanesti cat si ECDC. 2 doze, incepand cu 11 luni, cel mai rapid (Vezi AICI)

2. Pacientul cu varicela, avand un risc mare de complicatii severe, poate fi tratat cu antivirale sau imunoglobuline specifice VZIG (Vezi AICI)

Medicul mai precizeaza ca “nu se recomanda tratamentul cu antibiotice sau isoprinosine si nici cu aspirina (poate aparea o complicatie mortala – sindromul Reye) sau ibuprofen DUPA ce a aparut eruptia cu vezicule si pustule (Vezi AICI).

Etichete: varicela, complicatii varicela, tratament varicela, vaccinare varicela, dr mihai craiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.