Doua afectiuni majore cauzate de pozitia gresita a corpului la birou

pozitia-corpuluiO pozitie gresita a corpului la birou poate cauza afectiuni fizice pe termen lung dar ne poate afecta si starea emotionala, conform noilor studii. Chiar daca de multe ori ne amintim sa ne indreptam spatele cand stam pe scaun, specialistii spun ca nu este de ajuns. Acestia recomanda o aliniere corecta a partilor corpului cand stam pe scaun in fata calculatorului: urechile sa fie alieneate cu umerii, umerii cu soldurile, soldurile cu genunchii si gleznele.

Ce gresim atunci cand stam la birou

Expertii ne avertizeaza ca trebuie sa acordam o atentie mult mai mare pozitiei corpului la birou daca nu vrem sa avem probleme de sanatate pe termen lung.

Un studiu publicat in “European Journal of Public Health” arata ca o mare parte dintre adolescentii care folosesc regulat dispozitive electronice precum telefoane mobile, computere, console video sufera de dureri de gat si de spate.

Pozitia gresita a corpului duce la afectiuni

Una dintre cele mai frecvente pozitii la birou, cu capul inclinat in fata catre calculator, cu umerii indreptati in fata, generand o forma curbata a coloanei, poate duce la una din cele mai frecvente afectiuni  numita cifoza.

Cifoza reprezinta o curbare antero-posterioara a coloanei vertebrale, deformatie care este cunoscuta popular sub numele de cocoasa. Simptomele in cifoza sunt date de dureri de spate, sensibilitate la nivelul coloanei si chiar oboseala.

Problema semnalata de specialisti este ca persoanele care obisnuiesc sa stea in pozitie aplecata in fata calculatorului ajung sa si mearga astfel, durerile de spate si de gat instalandu-se in scurt timp.

O a doua afectiune des intalnita este lordoza, o deviatie a coloanei vertebrale. Un simptom important in lordoza este proeminenta bazinului inspre posterior. Lordoza cauzeaza durerea lombara sau lombalgie, afectiune pentru care este nevoie de interventia unui medic de recuperare si a unui kinetoterapeut.

Pentru ambele afectiuni trebuie sa consultati medicul pentru a obtine un diagnostic corect si un tratament de recuperare adecvat.

Pozitia corpului ne influenteaza si starea emotionala

Cercetatorii considera ca exista o legatura stransa intre pozitia corpului si starea noastra de spirit. Persoanele care au o pozitie gresita a corpului pot ajunge sa sufere de depresie.

De asemenea, persoanele care au o postura gresita au mai putina energie atunci cand trebuie sa rezolve anumite sarcini.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.