Dosarele de tratament eligibile ale bolnavilor de cancer, aprobate de CNAS

dosarePacientii cu cancer din Romania a caror dosare au fost eligibile, au de acum sansa la continuarea tratamentului cu citostatice, asta dupa ce Casa Nationala de Sanatate le-a aprobat.

Comisiile de specialitate intrunite in luna septembrie la CNAS au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afectiuni oncologice pentru continuarea si initierea tratamentului cu molecule scumpe.

In urma analizei, comisiile din cadrul CNAS au aprobat continuarea tratamentului pentru 1.249 de bolnavi si initierea tratamentului pentru 1.263 de bolnavi.

Au fost incluse in tratament toate dosarele complete si care au corespuns criteriilor de includere.

In prezent, la CNAS se mai afla depuse 203 dosare care urmeza sa fie analizatei n cadrul comisiilor din luna octombrie 2014.

Urmarim sa scurtam cat mai mult posibil timpul de asteptare al pacientilor care au nevoie de tratament cu aprobarea CNAS”, a afirmat Vasile Ciurchea, Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conform unui comunicat de presa.

In total, 8.607 de bolnavi cu afectiuni oncologice beneficiaza acum de tratament cu molecule scumpe, cu aprobarea CNAS, cu peste 1.000 de pacienti mai mult decat la inceputul anului.

In luna Ianuarie erau inregistrati 7.532 de pacienti in tratament cu molecule scumpe, iar in Septembrie 8.607 de bolnavi de cancer sub tratament.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • iuliana munteanu spune:

    imi pare rau dar nu am cum sa nu folosesc denumirea medicamentului deoarece sunt interesata sa aflu daca este in uz si la noi. este o problema de viata si de moarte aici. de asemenea, de ce oncogii nostrii straluciti nu recomanda realizarea analizei EGFR SI ALK in cazul cancerului pulmonar?? sunt analize ff impoortante in depistarea mutatiilor genetice. de ce se fac tratamentele dupa ureche??? am ajuns sa fim mai informati decat medicii oncologi din Romania pentru ca noua ne pasa, lor nu!!!

  • iuliana munteanu spune:

    va rog sa imi spuneti daca medicamentul CRIZOTINIB este folosit si in Romania pentru tratarea cancerului de plamani si daca da, face parte din lista medicamentelor aprobate de Casa? va multumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.