Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata

doneaza-sangeDoneaza sange pentru cele care daruiesc viata este o campanie de donare de sange de Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange, 14 iunie 2014. Evenimentul este organizat de Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

Centrul mobil de donare de Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange

Pe 14 iunie 2014, in parcul Herastrau din Bucuresti, va fi amplasat Centrul Mobil de Donare incepand cu ora 11.00.

Campania “Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata” isi propune sa incurajeze donarea de sange.

Campania din acest an se desfasoara sub mesajul general al campaniei realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si anume incurajarea donarii de sange pentru mame.

Conform statisticilor OMS, in fiecare an, la nivel mondial, mor 800 de femei din cauza complicatiilor survenite in timpul nasterii sau al sarcinii.

Cei mai fideli donatori de sange vor primi diplome de excelenta

In campania din acest an de Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange, vor fi premiate persoanele care doneaza sange in mod constant.

Se doreste astfel ca tot mai multe persoane sa doneze benevol sange pentru a putea salva bolnavii care au nevoie urgent de sange.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.