Doneaza Sange! Fii Erou!

doneaza-sangeCampania “Doneaza Sange! Fii Erou!” se desfasoara saptamana aceasta in Bucuresti cu scopul de a ajuta persoanele care necesita transfuzii de sange. Campania este organizata de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti.

Responsabilizare sociala prin donarea de sange

Studentii la medicina isi doresc prin aceasta campanie responsabilizarea populatiei in ceea ce priveste importanta donarii de sange.

Campania porneste de la statisticile conform carora doar 2% dintre romani doneaza sange.

Prin aceasta campanie se doreste sprijinirea victimelor accidentelor, bolnavilor care fac operatii dificile, pacientilor care fac tratament impotriva cancerului.

In campania anterioara, au participat aproximativ 550 de donatori si au fost donati 250 de litri de sange.

Cum puteti participa la campania “Doneaza sange! Fii Erou!”

Luni, joi si vineri campania de donare de sange se va desfasura in Holul de Onoare al Facultatii de Medicina – UMF “Carol Davila”.

Marti si Miercuri puteti participa la campanie in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Actul de donare va fi asigurat de cadre medicale specializate din Institutul National Hematologie Transfuzionala Bucuresti “Prof.Dr. C.T. Nicolau”.

In urma actiunilor de donare, se vor efectua o serie de teste in laboratoarele de specialitate pentru a exclude contaminarea sangelui donat.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.