‘Doneaza sange! Fii Erou!’


Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti, prin Societatea Studentilor in Medicina, redeschide luni portile campaniei, bianuale, ‘Doneaza sange! Fii Erou!’.

Potrivit unui comunicat de presa al UMF ‘Carol Davila’, campania care se va desfasura in perioada 19 – 23 noiembrie in Holul de Onoare al Facultatii de Medicina si la Centrul de Transfuzie Sanguina.

‘Ultimele statistici privind procentul donatorilor de sange la nivel national (1,7% din populatia Romaniei, comparativ cu cca 70% – Austria sau cca 55% – Franta) reprezinta un semnal de alarma cu privire la nevoia pregnanta si permanenta de sange si de preparate sanguine. Astfel, pentru a incuraja conceptul de donare de sange benevola, ca simplu gest de sprijin adus sistemului national de sanatate si de solidaritate si initiativa cetateneasca fata de pacientii aflati in situatii de criza, studentii medicinisti bucuresteni redeschid aceasta ampla actiune umanitara’, scrie in comunicatul mentionat.

Persoanele care doneaza sange trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania sau cetatean al Uniunii Europene cu resedinta in Romania, sa aiba intre 18 si 60 ani, greutatea cuprinsa in intervalul 50 – 100 kg femeile si 60 – 120 kg barbatii, tensiunea arteriala sistolica sa fie intre 10 si 18 mmH, sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimele luni, femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie (1 an si jumatate dupa nastere) sau in perioada menstruala (ą 5 zile), sa nu fi consumat bauturi alcoolice cu cel putin 72 de ore inaintea donarii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.