Dolj: Zeci de decese din cauza tuberculozei

34 de persoane din judetul Dolj au murit din cauza tuberculozei in cursul anului 2018 si alte 12 in primul trimestru din acest an.

Potrivit datelor prezentante de Directia de Sanatate Publica Dolj, in cursul anului 2018, in acest judet s-au inregistrat 618 de cazuri noi de tuberculoza si recidive, iar 439 de bolnavi se aflau in evidenta.

Potrivit Agerpres, pentru depistarea cazurilor de infectie/imbolnavire de tuberculoza (simptomatici respiratori, suspecti TB, contactii TB si altor grupuri cu risc crescut de tuberculoza), in anul 2018 in Dolj au fost examinate 13.766 de persoane, din care 11.339 au beneficiat de examene radiologice, iar in 2019 au fost examinate 4.847 de persoane.

Etichete: tuberculoza, simptome tuberculoza, tratament tubuerculoza

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.