Dolj: Numarul persoanelor depistate pozitiv la testarile HIV

poza testari gratuiteIn judetul Dolj, in ultimele luni, circa 10 persoane au fost depistate pozitiv la testarile HIV efectuate ocazional sau la cerere.
Potrivit datelor DSP Dolj, in luna octombrie a.c., in judet au fost efectuate 1.752 testari HIV din care 11 testari au fost pozitive.
Din cele 11 testari pozitive una a fost depistata la un donator de sange, 2 la persoane care au avut contact cu o persoana infectata cu virusul HIV, 6 cazuri depistate la testarile ocazionale si doua cazuri latestarile efectuate la cerere, relateaza Agerpres.

In luna septembrie, in judetul Dolj, au fost depistate noua persoane infectate cu HIV din cele 1.813 testari, iar din cele 9 testari pozitive, o persoana provine din randul bolnavilor de TBC, 6 din randul persoanelor care au avut contact cu o persoana infectata cu virusul HIV, 5 din randul celor care au fost supuse testarilor ocazionale, iar una din randul celor supuse testarilor la cerere.

Potrivit sursei mentionate, in Dolj, au fost depistate in acest an circa 60 de noi cazuri de infectari cu virusul HIV

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.