Doi pacienti infectati cu acinetobacter au murit la Institutul ‘Marius Nasta’

Doua persoane au murit in aceasta saptamana la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala, din cauza infectiei cu acinetobacter multirezistent.

Potrivit conducerii unitatii, in urma cu o saptamana a fost anuntata ca exista doua cazuri de infectii cu acinetobacter si a solicitat sprijinul DSP.

„In urma cu o saptamana, un epidemiolog m-a anuntat ca avem doua cazuri de infectii cu acinetobacter multirezistent (care rezista la antibiotic). In acel moment, am solicitat sa vina DSP, dupa ce am vorbit cu colegii mei. Sa vina DSP in Institut ca sa ne consilieze pentru activitati de suport, conform legislatiei Ordinul 101. In momentul in care a inceput ancheta s-a adeverit, am mai primit confirmarea pentru inca o pacienta care era cu infectie cu acinetobacter. In Institutul ‘Marius Nasta’ se poate pune diagnosticul cu acinetobacter doar la nivelul de specia fara subtipare. Luni dimineata am recoltat probe pentru toti pacientii din Terapie, indiferent daca erau simptomatici sau nu, le-am trimis la Institutul ‘Cantacuzino’. Probele sunt la ‘Cantacuzino’ si acolo se lucreaza nu doar cultura, ci se face stenotipare. (…) Infectiile respiratorii, bronhopneumoniile si pneumoniile pot fi bacteriene, declansate si intretinute de germeni agresivi, dar in acest moment pe noi ne intereseaza sa stabilim daca este vorba despre o infectie cu transmitere nosocomiala, secundara asistentei medicale. De aceea, am solicitat prezenta DSP, pentru ca este o masura obligatorie pe care trebuie sa o faca o unitate sanitara atunci cand exista suspiciuni”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, potrivit Agerpres.

Prima persoana a murit la inceputul saptamanii, iar cea de-a doua joi. In total sunt patru cazuri de infectie cu acinetobacter, iar in prezent nu se mai fac internari in Sectia de Terapie Intensiva.

Conducerea spitalului sustinut ca nosocomialitatea se poate declara peste o saptamana, dupa ce ies rezultatele de la analize.

Potrivit sursei citate, alte masuri luate de unitatea medicala in acest context sunt: accesul la pacientii din saloanele infectate se face cu echipamentul de protectie; dezinfectia corecta a suprafetelor; revizuirea si instructajul personalului pentru aplicarea corecta a dezinfectiei si a procedurilor de lucru cu pacientii care au infectii; spalatul corect pe maini.

Etichete: acinetobacter, Marius Nasta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.