Doi oameni de stiinta sustin ca au descoperit de ce apare autismul


Profesorii unor prestigioase universitati din SUA sustin ca au descoperit cauza principal a autismului.

Cercetatorii au descoperit ca prezenta unei anumite bacterii in sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului.

De asemenea, cei doi au gasit exact zona creierului care este legata de comportamentul autistic si care ar juca un rol important pentru a gasi leacul autismului, informeaza Korea Daily.

Oameni de stiinta se numesc Huh Jun-ryeol si Gloria Choi si sunt profesori la Harvard, respectiv la MIT.

Cercetarea lor explica procesul detaliat prin care un soarece gestant care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.

O anumita bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care sa influenteze in mod direct celulele creierului copilului. Atunci cand bacteria a fost ucisa cu antibiotice, soarecele a avut un pui normal.

Studiul celor doi cercetatori care formeaza un cuplu au fost publicate si in jurnalul de stiinta „Nature” in luna septembrie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.