Din 2021, cartea de identitate va avea cip si va tine loc si de card de sanatate

Incepand cu vara anului 2021, romanii vor avea buletine electronice. Noile carti de identitate vor avea cip si vor asigura inclusiv functionalitatea de card de sanatate.

„Cartea electronica de identitate va asigura functionalitatea de card de sanatate prin inscrierea in cip a unui certificat digital care va fi emis de catre Ministerul Afacerilor Interne si care va permite titularului sa se autentifice in platforma informatica de asigurari de sanatate. Exista si posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei carti de identitate simple pentru cei care nu doresc o carte electronica. Aceasta carte de identitate simpla nu va contine cip ori date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. As dori sa atentionez ca acest tip de carte fara cip nu va putea fi folosit, incepand cu anul viitor, pentru a iesi din tara”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, intr-o conferinta de presa.

Romania va trebui sa se alinieze legislatiei Uniunii Europene, astfel ca va fi obligata sa emita aceste carti electronice de identitate incepand cu august 2021.

Etichete: carte de identitate, buletin electronic, card de sanatate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.