Din 20 septembrie vom primi prin posta cardul de sanatate

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateCardurile nationale de sanatate vor fi distribuite prin Posta Romana incepand cu data de 20 septembrie. 12,5 milioane de carduri vor fi distribuite pana la finalul lunii octombrie, in urma acordului semnat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Posta Romana.

Fiecare asigurat va primi cardul de sanatate personal

Cardurile de sanatate vor fi livrate la domiciliul asiguratilor incepand cu data de 20 septembrie prin serviciile Postei Romanei.

Fiecare persoana va putea sa intre in posesia cardului de sanatate in baza cartii de identitate si a semnaturii de primire.

Distribuitorul este obligat sa mearga la domiciliul asiguratului de doua ori, in cazul in care prima data nu il gaseste acasa.

In cazul in care nici a doua oara asiguratul nu va fi acasa pentru a primi cardul de sanatate, distribuitorul va returna cardul la sediul casei de asigurari in termen de zece zile ulterioare termenului afectat livrarii.

Serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin cardul de sanatate

CNAS precizeaza ca serviciile medicale vor fi decontate si validate doar prin cardul de sanatate.

Cardul contine datele de identificare ale fiecarui asigurat si reprezinta codul de acces pentru sistemele informatice ale institutiei.

Cand mergem la medic, va trebui sa prezentam cardul de sanatate

“Cardul va fi trecut prin cititorul de card din cabinetul medicului iar pacientul isi va introduce codul pin. Medicul, numai cu acordul pacientului, va inscrie pe card eventualele boli grave — cum ar fi cancer, diabet, fie transplant de organe”, a precizat Doina Mihaila, presedinta Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • stavarache iuliana spune:

    Sunt coasigurata prin baiat.lucreaza in armata.si nu pot sa ma internez din cauza caci nu am card sau adeverinta de la dumneavoastra.nu mai am medicamente din cauza cardului sau adeverinta. Va multumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.