Dimensiunea vaginului se modifica? Frecventa actelor sexuale are vreo influenta?

Specialistii ginecologi spun ca tainele vaginului sunt multe la numar, iar printre acestea se numara si misterul modificarii dimensiunii vaginului in functie de frecventa actelor sexuale.

Dupa ce li s-a intamplat sa nu faca sex o perioada mai mare de timp, una din intrebarile pe care si le pun femeile este aceea daca „vaginul lor devine mai stramt atunci cand nu au contact sexual”.
Medicii vin cu explicatii dezvaluite si in revista de sanatate „Women’s Health„.

„Multe persoane presupun, in mod eronat, ca femeile care fac mai putin sex au vagine mai stramte, iar vaginele celor care fac mai mult sex se largesc. Nimic mai neadevarat”, a declarat medicul Jennifer Wider, specialist ginecolog.

Ea a mai precizat ca muschii vaginali sunt foarte elastici, se contracta si revin la normal dupa sex si chiar dupa nastere.

De asemenea, tot specialistul din America mai spune ca dimensiunea vaginului se modifica pentru o perioada mai lunga de timp de doua ori in viata.

In primul rand, in timpul nasterii, proces dupa care vaginul are nevoie de aproximativ sase luni sa revina la dimensiunile si forma lui normala.

In al doilea rand, muschii vaginali isi pierd elasticitatea, iar dimensiunea vaginului se modifica pe masura ce femeile imbatranesc, din cauza scaderii nivelului de hormoni.

„Vestea buna este ca femeile pot face exercitii Kegel la orice varsta, acestea ajutand la sporirea elasticitatii vaginului”, a mai declarat  dr. Jennifer Wider.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.