Dictionarul de Limfom in ajutorul pacientilor

limfom“Dictionarul de Limfom” a fost conceput in vederea informarii si sustinerii pacientilor cu aceasta afectiune. Lansarea dictionarului face parte din campania de informare a publicului larg despre importanta detectarii precoce a limfomului. In 2008, limfomul non-Hodkin a cauzat decesul a peste 100.000 de persoane.

Limfonul Non-Hodkin ucide anual mai multi oameni decat calamitatile naturale

Limfomul Non-Hodkin reprezinta 90% dintre cazurile de Limfon.

Ambele tipuri de limfom, limfomul non-Hodkin si limfomul Hodkin, sunt forme de cancer ale sistemului limfatic, adica fac parte din categoria limfom malign. 

In limfomul non-Hodkin, celulele albe afectate se inmultesc necontrolat, formand tumori cunoscute sub numele de limfoame. Acestea pot aparea in orice parte a corpului, insa cel mai frecvent apar in ficat sau in splina.

Limfom simptome: 

  • Starea de oboseala cronica
  • Infectiile repetate
  • Scaderea in greutate
  • Inflamarea unuia sau mai multor ganglioni

In vederea informarii atat a pacientilor care sufera de limfom cat si a celorlalte persoane care doresc sa cunoasca simptomele si manifestarea bolii, a fost conceput “Dictionarul de Limfom”.

Dictionarul de limfom este o lucrare care ajuta atat bolnavii care se confrunta cu aceasta boala si care astfel o vor intelege si o vor suporta mai bine, cat si persoanele sanatoase, care vor sti ce inseamna acest flagel si cum poate fi combatut din timp, pentru a creste considerabil sansele de vindecare”, a precizat prof.dr.Anca Lupu, Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Coltea din Bucuresti.

Lansarea “Dictionarului de Limfom” face parte din Campania InfoLimom 2013, desfasurata in perioada 10-30 septembrie de Asociatia Bolnavilor cu Limfoame.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

 

Etichete: limfom simptome, limfom malign, 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.