Diagnosticul de depresie, la un simplu test distanta

depresiaDiagnosticul de depresie s-ar putea pune in viitor cu ajutorul unui singur test de sange, conform cercetatorilor americani.
Diagnosticarea unei persoane cu depresie clinica nu este un lucru usor, ci mai degraba de lunga durata.

In prezent, psihiatrii spun ca depresia clinica are nevoie de cateva luni pentru a fi diagnosticata cu certitudine, pentru ca mai intai se urmareste daca pacientul are intr-adevar boala sau doar experimenteaza uneori stari de anxietate cauzate de un eveniment nefericit.

Test sangvin pentru depistarea bolii

Acum, insa, lucrurile vor fi mai simple pentru pacienti, dar si pentru medici.

Oamenii de stiinta americani au dezvoltat un test sangvin care grabeste diagnosticarea si au descoperit ca aceasta afectiune determina o crestere spectaculoasa a concentratiilor unor substante chimice din sange.

Conform Daily Mail, cei de la Universitatea Northwestern din Chicago spera ca testul realizat de ei nu doar sa grabeasca efectiv diagnosticul, ci sa duca si la dezvoltarea unor noi tratamente.

Ei au reusit, prin testul de sange dezvoltat, sa identidice noua substante chimice in sange ale caror concentratii cresc vertiginous in timpul episoadelor de depresie.

Depresia, boala genetica?

Oamenii de stiinta au mai descoperit ca aceasta boala ar putea avea cauze genetice.

Cei mai predispusi sunt cei care au astfel de istoric medical in familie. Insa, aceasta nu e o regula, iar boala poate aparea si in lipsa acestor elemente.

Aproximativ unul din cinci oameni la nivelul tarilor UE au cel putin odata pe parcursul unui an un episode de depresie.

Formele mai grave ale bolii, cele clinice, se intalnesc mai rar, dar efectele pot sa dureze chiar si ani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.