Diagnosticarea autismului printr-un test de sange

Diagnosticarea autismului printr-un test de sangePentru diagnosticarea autismului cat mai devreme posibil, cercetatorii americani au dezvoltat un test de sange care permite depistarea unor mutatii la nivelul genelor. Cu ajutorul acestui test, este posibila diagnosticarea autismului la copii de la varsta de un an.

Diagnosticarea precoce pentru terapii adaptate copiilor

Prin intermediul cercetarilor realizate de oamenii de stiinta americani, s-a constatat ca exista o asociere dintre mai multe gene care provoaca autismul.

“In timpul saptamanilor 4, 5 si 6 de sarcina, genele deregleaza producerea de celule cerebrale, producand fie prea multe, fie prea putine din unele, precum si felul in care se conecteaza”, a explicat prof. Eric Courchesne, Austin Centre of Excelence.

Conform cercetatorilor, aceste 4 gene formeaza o semnatura biologica a autismului in cadrul copiilor incepand de la un an.

Managementul bolii pentru imbunatatirea vietii pacientilor

Avand in vedere ca principala problema a copiilor cu autism este imposibilitatea comunicarii normale, diagnosticarea cat mai rapida a bolii ii poate ajuta pentru imbunatatirea capacitatilor de comunicare si evitarea izolarii de societate.

Tehnici de imagistica pentru depistarea functiilor alterate ale creierului

Cercetatorii specializati pe autism au dezvoltat tehnici de imagistica pentru a identifica regiunile cerebrale cu functionare alterata, precum cele responsabile de limbaj si de interactiune sociala.

S-a descoperit ca autismul afecteaza in mod diferit creierul femeilor de cel al barbatilor, conform unui articol publicat de revista Brain a Universitatii Oxford.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.