Diagnosticare si tratament in oncologia pediatrica, la Galati

In urma unei investitii privind extinderea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat, Spitalul de Copii ‘Sf. Ioan’ Galati va deveni singura unitate medicala din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare si tratament in Oncologia pediatrica.

In prezent, aici, adresabilitatea cu privire la aceasta boala este in medie de 300 de copii pe an.

La finalizarea investitiei, in cadrul noului corp de cladire al ambulatoriului integrat, la parter vor functiona urmatoarele cabinete: Dermatologie, BMF, Stomatologie, Endocrinologie, Chirurgie plastica. De asemenea vor functiona cabinete de Imagistica: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator, se precizeaza intr-un comunicat remis de Primaria Galati.

La etajul 1, vor functiona de cabinete de Psihologie, Neurologie, EEG, Alergologie, Pneumologie, Hematologie, Oncologie, Orto-optica, Oftalmologie, precum si de Laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/toxicologie, Compartiment imunohistochimie, histoteca, orientare macroscopica /prelucrare histopatologica.

La etajul tehnic, vor fi amplasate centralele de tratare a aerului si centrala de frig, necesare functionarii Ambulatoriului Integrat.

Conform sursei citate, pentru Compartimentul de Imagistica vor fi achizitionate urmatoarele dotari si echipamente medicale: echipament rezonanta magnetica (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu masina automata de developat, iar pentru Compartimentul de imunohistochimie: procesator de tesuturi; statie de includere in parafina; microtom de tip rotativ; autosteiner; hota specializata in lucrul cu substante toxice; microscop trinocular cu camera; termostat cu temperatura reglabila.

Aceste investitii vor insuma peste 15 milioane lei prin implementarea unui proiect finantat din fonduri europene.

Etichete: diagnostic oncologie pediatrica, tratament oncologie pediatrica, ambulatoriu galati, spitalul de copii galati

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.