Dezvoltarea unor valori profesionale pentru asistenti medicali si moase

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), in calitate de beneficiar, a implementat din 28 iunie 2018, proiectul “Servicii medicale imbunatatite calitativ printr-o noua politica publica privind valorile profesiilor de asistent medical si moasa – POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

Obiectivul principal al proiectului

Obiectivul principal al proiectului consta in dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenti medicali si moase, in beneficiul relatiei personal medical-pacient. Obiectivele secundare ale acestuia urmaresc cresterea capacitatii organizatiei de a formula propuneri de politici publice in sectorul medical si derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politica publica alternativa care face referire la profesiile de asistent medical si moasa.

Rezultatele proiectului

Rezultatele asteptate ale proiectului vizeaza elaborarea unei analize a politicilor publice europene cu privire la valorile profesiilor de asistent medical si moasa, realizarea unei anchete a situatiei actuale din Romania referitoare la valorile profesiilor de asistent medical si moasa prin implicarea a 200 de asistenti medicali si moase selectati la nivel national, precum si instruirea unui numar de 45 de asistenti medicali si moase in conceperea si evaluarea de politici publice. Dezvoltarea unei politici publice alternative promovata si acceptata cu privire la valorile profesiilor de asistent medical si moasa reprezinta rezultatul final asteptat al proiectului.

In perioada 10.12.2018 -11.12.2018 a avut loc la Bucuresti focus grupul organizat in cadrul proiectului pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, la care au participat 25 de asistenti medicali si moase din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. Participarea la acest focus grup a permis participantilor sa se implice activ in procesul de identificare a orientarilor si optiunilor ce tin de valorile profesionale.

Scopul activitatii

Activitatea, bazata pe dialog, interactivitate, brainstorming si lucru in echipa, a avut ca scop obtinerea de informatii complementare pentru realizarea anchetei referitoare la situatia actuala din Romania cu privire la valorile profesiilor de asistent medical si moase. Participantii au reflectat asupra practicilor cotidiene curente la locul de munca, au impartasit experiente concrete din viata profesionala, raportandu-se la modalitatea in care cele doua profesii au evoluat din punct de vedere al nivelului de pregatire.

Este foarte important, in procesul de comunicare, sa implici familia pacientului si sa-i explici ca procesul de vindecare depinde si de ei, a declarat o participanta in timpul focus grupului.

Finantarea proiectului

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020, Axa prioritara 1: Administratie publica si sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1: Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standard comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu Strategia pentru consolidarea administratiei publice 2014 – 2020.

Implementarea proiectului

Proiectul se va implementa pe o perioada de 16 luni, respectiv iunie 2018 – octombrie 2019, si are o valoare totala de 999.853,36 lei din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 979.856,29 lei, iar contributia Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, moaselor si Asistentilor Medicali din Romania fiind de 19.997,07 lei.

Etichete: asistenti medicali, moase, OAMGMAMR, servicii medicale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.