Dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor este afectata in cazul conflitului intre parinti


Procesul alienarii parentale afecteaza copiii, care devin un instrument de lupta intre adulti, acest lucru provocand probleme in dezvoltarea psiho-emotionala, sustin specialistii.

„Se stie foarte bine ca, atunci cand se despart doi oameni, ajung la conflict si atunci copilul are de suferit. El devine instrumentul de lupta intre cei doi adulti, asta provoaca niste probleme in dezvoltarea psiho-emotionala a copilului, niste efecte pe termen lung care ar putea totusi sa fie preintampinate daca oamenii ar fi instruiti si ar sti care sunt efectele sau care sunt riscurile in cazul in care nu avem grija de aceasta dezvoltare psiho-emotionala a copilului dupa divort. Avem in cabinet noi psihologii, din ce in ce mai multe cazuri de copii care sufera din cauza divortului parintilor si nu numai atat, se produce o confuzare emotionala a lor, este pur si simplu o suferinta atunci cand, apropiindu-se de unul dintre parinti, simt ca il tradeaza pe celalalt si invers”, a declarat Lorena Diaconescu de la Asociatia pentru Educatiei si Sanatate Mens Sana, potrivit Agerpres.

La randul sau, reprezentantul Societatii Romane pentru Drepturile Omului, avocatul Artin Sarchizian, a spus ca este un drept fundamental al oricarui copil, al oricarui minor, de a fi protejat impotriva oricarei forme de abuz.

El a afirmat ca atunci cand este vorba despre alienarea parentala se poate discuta si despre abuz emotional.

„(…) In momentul in care discutam despre alienare parentala discutam de abuz psihologic, emotional, chiar daca din punct de vedere stiintific acest fenomen nu este recunoscut, totusi nu este nici contestat, ceea ce inseamna ca exista. Noi, practicienii, vedem zi de zi, dar din pacate cadrul legislativ nu este de natura sa apere minorul impotriva acestor forme de agresiune, as putea spune, de abuz emotional, abuz din punct de vedere psihologic. Ceea ce inseamna ca in momentul de fata drepturile minorului din aceasta perspectiva nu sunt respectate, desi statul roman s-a angajat din punct de vedere chiar international sa apere aceste drepturi elementare. Prin urmare, putem discuta de un minus la acest capitol de ceea ce inseamna protectie. Aceasta dezbatere isi propune sa semnaleze acest vid legislativ care este extrem de periculos din punctul meu de vedere”, a spus avocatul conform sursei citate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.