Dezbatere publica privind modificarea legislatiei referitoare la transfuziile sanguine

La solicitarea Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), miercuri, 26 iunie 2019, ora 11.00, la sediul Ministerului Sanatatiiva avea loc o dezbatere publica pe marginea Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activitatii de transfuzie sanguina, donarea de sange si componente sanguine de origine umana, precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare, in vederea utilizarii lor terapeutice.

Proiectul prevede infiintarea Sistemului National Informatic de Transfuzie Sanguina (SNITS). Potrivit actului normativ infiintarea SNITS ar permite asigurarea trasabilitatii sangelui si componentelor sanguine de origine umana recoltate, cresterea sigurantei procedurilor, centralizarea datelor necesare raportarii, precum si asigurarea unui management eficace si in timp real al stocurilor de sange si componente sanguine de origine umana.

La dezbaterea publica vor participa:

• Cristian Vasile Grasu, secretar de stat,
• reprezentanti ai Directiei Generala Asistenta Medicala si Sanatate Publica,
• reprezentanti ai Inspectiei Sanitare de Stat,
• reprezentanti ai Agentiei Nationale de Programe de Sanatate,
• reprezentanti ai Institutului National de Hematologie Transfuzionala.

Proiectul de act normativ poate fi vizualizat pe site-ul MS, la rubrica Transparenta decizionala – Acte normative in transparenta.

Etichete: dezbatere publica, transfuzie de sange, ministerul sanatatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.