Dezbatere publica despre introducerea a noi medicamente pe lista de compensate si gratuite

Ministerul Sanatatii organizeaza o dezbatere publica, luni, 18 martie, pe marginea unui proiect de hotarare de guvern privind introducerea unor noi molecule pe lista de medicamente compensate si gratuite.

Dezbaterea publica va avea loc incepand cu ora 13.00, la sediul Ministerului Sanatatii, sala de consiliu, etaj 2, la solicitarea Aliantei Pacientilor Cronici din Romania si Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

La dezbaterea publica vor participa, pe langa, asociatiile de pacienti, si reprezentantii Ministerului Sanatatii, ai Directiei generale de asistenta medicala si sanatate publica, oficialitati din partea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, precum si reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Persoanele care vor lua cuvantul in cadrul sedintei publice sunt rugate sa transmita propunerile pe care le vor prezenta si in format electronic, word, la adresa de email: moancea@ms.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii si datele de contact ale expeditorului, pana la data de 18 martie 2019, ora 09.00;

Proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web: www.ms.ro, rubrica Transparenta decizionala – Acte normative in transparenta.

Pe lista noilor molecule ce ar urma sa intre pe lista de medicamente compensate si gratuite se afla unul pentru tratamentul neoplasmului medular tiroidian (NMT) si un altul pentru scleroza multipla.

Etichete: medicamente compensate, medicamente gratuite, neoplasm medular tiroidian, medicamente scleroza multipla

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.