Dezamagire dupa avizarea listei de medicamente compensate

medicamenteSituatia privind lista de medicamente compensate si gratuite este una „dezamagitoare”  pentru ca dupa o prima etapa de evaluare a medicamentelor, au fost avizate favorabil „doar 10 dosare din 160 cate au fost depuse”.

Asa spune  Dan Zaharescu,  directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente.

„Situatia este dezamagitoare atat pentru pacienti, cat si pentru producatorii de medicamente. Dupa o prima etapa de evaluare a medicamentelor, a dosarelor care au fost depuse, doar 10 dosare sa fie avizate favorabil din 160 consideram ca este mult prea putin. Faptul ca este necesara o reanalizare a metodologiei dupa care au fost evaluate este imbucurator, dar sunt o serie intreaga de elemente care trebuie sa fie luate in considerare pentru ca sa putem sa avem o analizare justa si corecta a dosarelor care sunt depuse”, a a declarat Dan Zaharescu, citat de Agerpres.

Dar, el si-a exprimat speranta ca legislatia referitoare la acordurile cost-volum sa fie finalizata intr-un interval de timp acceptabil.

„Speram ca legislatia referitoare la acordurile cost-volum sa fie finalizata intr-un interval de timp acceptabil in asa fel incat macar la inceputul anului viitor sa putem sa punem la dispozitia pacientilor medicamente de care au atata nevoie. Suntem in octombrie si inca nu avem legislatia pe acordurile cost-volum”, a mai spus Dan Zaharescu, tot conform Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.