Despre riscul de suicid al adolescentilor

Adolescentii ai caror parinti sunt distanti au mai multe ganduri suicidare prin comparatie cu cei care beneficiaza de mai multa atentie din partea adultilor, potrivit unui studiu publicat marti si citat de AFP.

Aceasta cercetare releva faptul ca adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani sunt mult mai susceptibili sa se gandeasca la sinucidere sau sa intreprinda o tentativa in acest sens daca parintii lor nu manifesta suficienta afectiune pentru ei, relateaza si Agerpres.

„Copiii trebuie sa stie ca exista cineva acolo pentru ei si, din pacate, prea multi nu resimt acest sprijin, ceea ce reprezinta o problema majora”, a explicat Keith King, profesor la Universitatea din Cincinnati, coautor al acestei lucrari prezentata in cadrul conferintei anuale a American Public Health Association din Atlanta (Georgia, sud-est), citat de sursele mentionate.

Adolescentii de 12 si 13 ani sunt cei mai sensibili la atitudinea parintilor lor, au constat cercetatorii care au efectuat o noua analiza asupra rezultatelor unui sondaj realizat la nivel national in 2012 privind consumul de droguri si sanatatea.

Desi tendintele suicidare sunt mai putin pronuntate in randul elevilor de liceu prin comparatie cu cei de 12-13 ani, ele raman totusi ridicate in cazul in care parintii lor nu sunt implicati emotional, indica studiul.

Astfel, in randul adolescentilor de 16-17 ani ai caror parinti le spun rar sau niciodata ca sunt mandri de ei, riscul de a manifestare a gandurilor suicidare este de trei ori mai mare, iar cel de tentativa de suicid este de patru ori mai ridicat, mai arata studiul.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.