Despre fibrilatia atriala

Ritmul normal al inimii este regulat si se numeste  ritm sinusal. Fiecare bataie determina contractia inimii, care pompeaza apoi sangele in tot corpul.

Ce este fibrilatia?

Fibrilatia atriala este cea mai frecvent intalnita tulburare de ritm, in care inima bate neregulat, aritmic.
De cele mai multe ori, atunci cand trec din ritmul normal al inimii in fibrilatie atriala, pacientii simt palpitatii, ameteala, respiratie mai greoaie sau dureri in piept.

Uneori insa, ei nu simt nimic deosebit si sunt gasiti in fibrilatie atriala intamplator, cand ajung la medic din alte motive.

Diagnosticul corect al fibrilatiei atriale se stabileste numai dupa ce se efectueaza o electrocardiograma.

Exista mai multe tipuri de fibrilatie atriala:

•    Fibrilatie atriala paroxistica: pacientii intra si ies spontan din fibrilatie atriala pentru o perioada care poate dura de la cateva secunde la zile sau saptamani. Din cauza variatiei semnificative de puls de la ritmul normal la fibrilatie atriala si invers, acesti pacienti pot avea simptome mai accentuate.

•    Fibrilatie atriala persistenta: ritmul normal al inimii poate fi restabilit, dar nu singur, spontan, ci cu ajutorul medicamentelor sau prin administrarea unui soc electric, dupa cum veti in articolele urmatoare.

•    Fibrilatie atriala permanenta: nici o metoda din cele de mai sus nu mai poate restabili ritmul normal al inimii, iar pacientul va ramane toata viata in fibrilatie atriala. Acest lucru nu trebuie privit ca o „tragedie”, deoarece exista tratamente eficace, asa cum se va discuta si in alte articole.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.