Despre boala Huntington: Oamenii de stiinta au descoperit un ser

Boala Huntington boala progresiva neurodegenerativa ereditara, caracterizata prin dementa, declin cognitiv, coordonare defectuoasa a muschilor, si coree.

In cazul acestei boli este afectat in primul rand sistemul nervos, iar simptomele se dezvolta dupa varsta de 30 de ani.
De curand, oamenii de stiinta britanici au anuntat ca au dezvoltat un ser ce impiedica formarea proteinelor toxice din creier si, prin urmare, si degenerarea acestui organ.

Cercetatorii sustin ca este cea mai importanta descoperire legata de aceasta boala, din ultima jumatate de secol, relateaza Digi24.

46 de oameni au participat la teste. Ei au primit patru injectii in coloana vertebrala, iar de fiecare data, concentratia serului a fost crescuta. La scurt timp dupa aceea, a fost observata o scadere importanta a proteinelor toxice.
Boala Huntington este ereditara si provoaca distrugerea celulelor nervoase. Pe masura ce avanseaza, ea afecteaza capacitatea de a merge, vorbi sau inghiti.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.