Deshidratarea, cauze si simptome

deshidratarea-apaDeshidratarea este cea mai comuna afectiune a verii.

Si deshidratarea poate constitui uneori un caz de urgenta medicala, a carui gravitate trebuie sa fie evaluata in functie de volumul pierdut, semnele clinice si originea acestei deshidratari.

Cauze:

Cauzele frecvente ale deshidratarii includ diareea, varsaturile, febra sau transpiratia excesiva.

Daca o persoana nu bea suficiente lichide atunci cand vremea este calda sau cand face exercitii fizice, se poate deshidrata.

Simptome:

Tegumente flasce, uscate sau din contra, transpiratii abundente, aspect palid al tegumentelor, stare de slabiciune, ameteli, dureri de cap, greata, varsaturi, absenta nevoii de urinare sau urinarea in cantitati foarte reduse, oboseala, constipatia, afectiuni digestive, probleme respiratorii.

Ce trebuie facut?

Persoana in cauza trebuie adusa intr-un mediu cu o temperatura normala, departe de sursa producatoare de caldura si culcata la orizontala.

Hidratarea prin consumul de apa (aproximativ 2 l in urmatoarele 3-4 ore).

In cazurile grave, in care victima isi pierde cunostinta , aceasta trebuie dusa la spital

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.