Descoperire revolutionara: Anticorpul pentru cancer

LABORATOR-CERCETAREOamenii de stiinta americani au creat un medicament care ar putea, in cativa ani, sa revolutioneze medicina.

Conform publicatiei The Independent , cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii au lucrat timp indelungat la crearea unui tratament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale, lasandu-le pe celelalte neatinse.

Vreme de cativa ani, medicii care au realizat aceasta descoperire au incercat sa conving despre diferenta dintre un cancer care ucide rapid pacientul si unul non-fatal.

Potrivit cercetatorului Edward Patz, anticorpul care sta la baza medicamentului are misiunea de a ataca celulele canceroase, insa fara a le afecta pe afecta pe cele sanatoase, asta  fara efecte secundare notabile, sustine coordonatorul cercetarii, Edward Patz.

“Noi credem ca putem schimba raspunsul sistemului imunitar ca mai apoi sa-l lasam sa ucida tumora”, a declarat Patz ,coordonatorul cercetarii, potrivit The Independent.

Anticorpul a fost testat atat pe soareci cat si pe celule umane canceroase. In ambele cazuri s-a constatat ca  a ucis celulele canceroase, desi soarecii au murit si ei, probabil din cauza ca doza administrata nu a fost suficienta, mai sustine Edward Patz.

„Am aratat ca acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranta are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus el, conform Gandul si Mediafax.

Medicamentul a avut un impact in special asupra timpului de raspuns al sistemului imunitar, lucru care ar putea contribui in mod decisiv la combaterea cancerului.

Oamenii de stiinta se pregatesc sa inceapa studiile clinice folosind acest anticorp al persoanelor rezistente la cancer. Cercetarile au fost destul de ingreunate pana acum, pentru ca finantarea s-a gasit greu.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.