Descoperire care duce mai aproape de crearea unui medicament impotriva unor boli degenerative ale creierului

tratament-nou-hepatitaOamenii de stiinta sunt tot mai aproape de a gasi un medicament impotriva unor boli degenerative ale creierului dupa ce au facut o descoperire.

Conform unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Cambridge, s-a decoperit o molecula ce apare in mod natural si care poate incetini formarea placii amiloide in creier.

Placile de amiloid sunt legate de problemele de memorie si alte simptome ale maladiei Alzheimer.

Aceasta descoperire creste considerabil sansele dezvoltarii unui tratament care ar putea fi folosit in cazul pacientilor de varsta mijlocie impotriva instalarii dementei sau a tratamentului acestei boli.

Acest studiu revolutionar a fost publicat in revista Nature Structural and Molecular Biology si este primul care arata modul in care o molecula specifica poate sa incetineasca formarea placilor de amiloid in creier.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge, care au lucrat cu experti din Suedia si Estonia, au descoperit ca moleculele Brichos, parte a unei familii de proteine care apar in mod natural in plamanii umani, pot incetini acest proces de formare a placilor amiloide. Testele realizate in laborator pe cobai au aratat ca aceste molecule se lipesc de grupurile de proteine si le impiedica sa formeze placile de amiloid, stopand raspandirea lor in creier.

Aceasta cercetare deschide noi drumuri privind studiile in domeniul dementei. Moleculele nu pot fi folosite sub forma unor pilule pentru ca nu ar supravietui procesului digestiv, insa cercetatorii spun ca multe alte molecule similare ar putea fi potrivite pentru crearea unui medicament.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.