Dermato-venerologul, integratorul echipei medicale in patologia genitala


Infectiile cu transmitere sexuala reprezinta o zona de nisa intalnita, de obicei, atat la femeie cat si la barbat. Prof. univ. dr. Olga Simionescu, seful Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina, a atras atentia medicilor rezidenti care au participat la sesiunea “Patologia genitala la femeie si barbat din perspectiva dermato- venerologica” din cadrul celei de-a IV-a editii a Congresului Clubului Regal al Medicilor, ca exista numeroase provocari in abordarea acestor cazuri.

”Pacientul, care este si asa speriat, nu stie unde sa se duca prima oara: la chirurg, medic de familie, ginecolog, urolog, proctolog sau dermatolog. Este o zona de nisa in care fiecare are rolul lui. Proctologul este un cunoscator al zonei hemoroidale, al zonei perianale. Chirurgul generalist ne ajuta foarte mult in vegetatiile veneriene gigante, insa el nu poate opera singur. El trebuie neaparat sa participe la preventia recurentelor si la micsorarea masei cu dermatologul, care la inceput, reduce masa tumorala. Ginecologul se ocupa de tot ce tine de sarcina. Medicul de familie trebuie sa cunoasca foarte bine cazul, istoricul familiei, trebuie sa rezoneze cu suferinta din cuplu. Insa pe zona genitala, integratorul trebuie sa fie obligatoriu dermatovenerologul. Acesta cunoaste foarte bine zona de dermatologie a mucoasei”, a transmis specialistul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.