Depresia – o problema de sanatate publica

depresiaSpecialistii au atras atentia asupra riscului pe care il au bolile mintale asupra populatiei. Conform rezultatelor ultimelor studii, depresia este a doua cea mai frecventa incapacitate din lume, dupa durerile de spate.

Depresia – un impact tot mai mare in randul populatiei

Specialistii considera ca depresia ar trebui considerata o problema de sanatate publica avand in vedere impactul pe care il are asupra populatiei in ultimul timp.

Autorii studiului publicat in PLoS Medicine au analizat depresia clinica in comparatie cu alte 200 de boli care creeaza dizabilitati.

Care sunt factorii care determina depresia

Nivelul in care depresia afecteaza populatia a fost relationata cu venitul tarilor respective.

Rezultatele studiului au aratat ca incidenta depresiei este mai ridicata in tarile cu venituri mici si mijlocii si mai scazuta in tarile cu venituri mari.

Depresie – o afectiune putin diagnosticata si tratata

Conform reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), foarte putine persoane afectate de depresie sunt diagnosticate si urmeaza un tratament.

In acest sens, OMS a lansat un plan de actiune globala privind sanatatea mintala. Prin aceste actiuni se doreste constientizarea de catre autoritati a impactului pe care il au astfel de afectiuni asupra populatiei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.