Depresia de sarbatori. Cum ii facem fata?

Singuratatea, conditia sociala sau financiara, lipsa unei sigurante afective sau a stabilitatii locului de munca, sunt cativa dintre factorii care induc depresia de sarbatori.

Depresia de sarbatori este aproape un fenoment social, care inregistreaza un trend ascendent de multi ani.

De asemenea, statistic vorbind, in aceasta perioada a anului au loc si cele mai multe tentative de suicid.

Simptomele care conduc diagnosticul de depresie pot varia de la tristete, vinovatie, furie, insomnie, iritabilitate, incapacitatea de a manca sau supra-alimentarea pana la dificultati de concentrare, oboseala si anxietate.

 Stefan Feldmann – Psihoterapeut

 

Depresia mai este numita si boala sufletului. Cei predispusi la depresie mai au, pe langa sentimentele de neputinta si renuntare, si o nevoie de comunicare nesatisfacuta.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.