De luna viitoare, terapia interferon free ar putea fi disponibila si bolnavilor de hepatita C din Romania

terapie-hepatita-cTerapia interferon free pentru hepatita C, ar putea fi disponibila in Romania de luna viitoare.

„Probabil la sfarsitul lunii sa semnam primele contracte. Vreau sa precizez faptul ca interferon free pentru hepatita C intra pe lista de compensate si gratuitati doar in urma negocierilor dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si producatori. Pentru a trata cat mai multi pacienti cu hepatita C, care nu au alta alternativa terapeutica, este nevoie sa obtinem un pret suportabil pentru Romania”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, citat de Mediafax.

Negocierile pentru introducerea terapiei prin contractele cost-volum se deruleaza cu patru companii farmaceutice.

In prima faza, aproximativ 5000 de pacienti cu hepatita C ar urma sa beneficieze de acest nou tratament considerat revolutionar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.