De la 1 martie se poate prescrie tratamentul pentru hepatita C stadiul F4

Negocierile pentru contractele cost-volum pentru tratamentul hepatitei C stadiul F4 cu interferon free se vor finaliza pana la sfarsitul lunii februarie.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat precizat ca pentru celelalte stadii — F2, F3 — negocierile vor fi terminate la mijlocul lunii martie.

„Pana la sfarsitul lunii februarie, (…) se finalizeaza negocierile pentru contractele cost-volum rezultat pe hepatita F4, iar pentru celelalte tipuri, care intra acum, F3, F2 negocierile vor fi finalizate la mijlocul lunii martie. Oricum, incepand cu 1 martie, urmare a desfiintarii comisiilor de specialitate de la nivelul caselor de asigurari medicamentele vor putea fi prescrise de catre medicul specialist, pe baza unui protocol elaborat de Casa de asigurari, in colaborare cu Ministerul Sanatatii si comisiile de specialitate din minister, iar celelalte medicamente pentru F2 si F3 vor fi disponibile incepand cu luna martie. Pentru F2, F3 este program nou. Pentru cele cu F4 incepand cu 1 martie se vor putea prescrie”, a explicat ministrul Sanatatii citat de Agerpres.

De asemenea, si sirectorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a declarat ca negocierile pentru tratamentul bolnavilor cu hepatita C sunt in curs de desfasurare.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • CONSTANTINESCU ELENA spune:

    Am hepatita c F4;unde sau cui trebuie sa ma adresez pt. a beneficia de tratam.interferon free(si cand va fi aprobat programul?)

  • petre corina spune:

    Buna ziua,
    Va rog sami spuneti in cazul in care am hepatita C ,stadiul F2 ,care sunt sansele sa beneficiez anul acesta de tratamentul interferon free.Deasemenea,deoarece vestile de la Casa de Sanatate nu sunt prea bune pentru stadiul F2, sunt interesata de tratamentul cu generice,am auzit ca acestea se pot procura din Bangladesh .

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.