De ce sunt ingrijorati pacientii din Romania pentru anul 2014

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostataAnul 2014 ii intampina pe bolnavii din Romania cu incertitudini referitoare la accesul la tratamente, la posibilitatea de a avea medicamentele compensate. Incertitudinea este marcata de lipsa unor concretizari a planurilor ministerului Sanatatii pentru anul 2014, conform precizarilor Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC).

Nu s-au finalizat lista medicamentelor compensate si pachetul de baza

Reprezentantii COPAC atrag atentia ca pana in prezent nu au fost respectate promisiunile ministerului Sanatatii asupra finalizarii noii liste de medicamente compensate si nici a serviciilor incluse in pachetul de baza.

“Ne asteptam ca atunci cand Ministerul Sanatatii prin reprezentantii ei anunta un lucru, acest lucru sa se intample. Iar daca nu se intampla, aceeasi institutie trebuie sa comunice de ce nu s-a realizat ceea ce s-a promis. Astfel nu putem decat sa credem ca lucrurile sunt amanate la nesfarsit si nimic nu se finalizeaza”, a precizat Radu Ganescu, presedinte COPAC.

Programele de sanatate pentru 2014 – in incertitudine

Reprezentantii COPAC atrag atentia asupra faptului ca, desi finalizarea listei medicamentelor compensate fusese proiectata pana la 15 decembrie 2013, pana in prezent nu exista nicio certitudine.

In aceeasi situatie se afla si pachetul de baza pentru sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Astfel programele de sanatate la nivelul spitalelor pentru anul 2014 sunt si ele in incertitudine de vreme ce tratamentele se termina la inceputul anului.

Eu in acest moment sunt ferm convins ca nici in anul 2014 pacientii din Romania nu vor avea acces la noi molecule de tratament compensate si ca toate promisiunile facute nu sunt decat trageri de timp, in detrimentul vietii unor pacienti care au nevoie disperata de solutii, nu de vorbe”, a precizat presedintele COPAC.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.