De ce copiii alaptati sunt mai destepti

alaptat-lecturaAlaptarea copiilor reprezinta un beneficiu nu doar pentru preventia multor afectiuni si pentru sistemul imunitar al copilului, ci si pentru performantele scolare. Astfel, multi copii care au fost alaptati in primul an de viata au obtinut, in cadrul studiilor, rezultate mai bune la testele de inteligenta.

Mamele care le citesc copiilor la 9 luni le influenteaza performantele scolare

Un studiu realizat de Brigham Young University, citat de sciencedaily.com, a aratat ca parintii care raspund nevoilor emotionale ale copiilor in primul an de viata pot influenta, mai tarziu, capacitatile intelectuale ale copiilor de a rezolva sarcini matematice sau de lectura.

In acelasi timp, daca mamele le citesc copiilor chiar si la 9 luni povesti, le pot imbunatati direct abilitatile de lectura de peste cativa ani.

Astfel, capacitatile intelectuale relationate cu alaptatul in primul an de viata au in vedere de fapt implicarea mamei si raspunsul constant la nevoile emotionale ale copilului.

Mamele care alapteaza tind sa petreaca mai mult timp cu copiii si sa le citeasca de mici, fapt care ajuta direct la dezvoltarea cognitiva a copiilor.

Pe de alta parte, cercetatorii de la Universitatea Oxford, citati de aceeasi sursa, au aratat ca, la varsta de pana la 14 ani, copiii care au fost alaptati in primul an de viata, au obtinut rezultate semnificativ mai bune fata de cei care nu au fost alaptati.

Abilitatile de lectura si rezultatele la matematica mai bune la copiii alaptati

Studiul realizat de Brigham Young University a aratat ca tocmai timpul petrecut de mame alaturi de copii in primii ani de viata influenteaza direct performantele copiilor la lectura si la matematica.

Alaturi de activitatile pe care mama le desfasoara cu propriul copil in primii ani, raspunsul la nevoile emotionale ale copiilor participa decisiv, mai tarziu, la rezultatele copiilor la scoala.

Aceasta posibilitate de dezvoltare a copiilor este mai redusa in cazul mamelor singure care trebuie sa munceasca pentru a se intretine sau a femeilor cu un nivel de educatie mai scazut.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.