De 10 ori mai multi copii cu alergii in scolile din Bucuresti

In scolile din Capitala, anul acesta, invata de 10 ori mai multi copii cu alergii fata de anul trecut.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), sprijina financiar achizitionarea de injectoare cu adrenalina, Epipenuri. Un asemenea dispozitiv medical costa aproximativ 200 de lei, pentru fiecare caz in parte fiind necesare doua bucati.

„64 de parinti din aproximativ 9100 au depus, de la inceputul anului scolar, documente care confirma alergiile severe de care sufera copiii lor. 24 dintre ei au solicitat si injectoare cu adrenalina(EpiPenuri) pentru a fi utilizate, la scoala, in caz de soc anafilactic. In anul scolar precedent, au fost doar sase solicitari in acest sens”, potrivit unei informari transmisa de ASSMB.

Pentru a avea o evidenta clara a numarului de copii cu alergii, cu scopul de a le asigura gratuit necesarul de Epipenuri, se face apel la parinti sa declare medicului din cabinetul scolar, daca au un copil cu alergie alimentara severa.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti in colaborare cu Asociatia Romana de Educatie in Alergii si cu sustinerea Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar a initiat, in mai, anul acesta, o serie de workshopuri intitulate „Si Copiii Alergici au Dreptul la Educatie” in care personalul medical din Reteaua de Medicina Scolara a fost instruit pentru a interveni rapid in cazul in care un copil cu alergie sufera un soc anafilactic.

Etichete: alergii copii, alergii severe, alergii alimentare, soc anafilatic, injectoare cu adrenalina

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.