Daca iei note mici la matematica, mama e de vina!

invatarea-limbilor-straineCu talentul te nasti, spune o vorba din popor, iar unele studii asupra abilitatilor copiilor in anumite domenii, confirma asta.

Talentele copiilor pot fi influentate de hormonii mamei din timpul sarcinii. Cel putin asta au descoperit cercetatorii olandezi  de la VU University Medical Center din Amsterdam.

Oamenii de stiinta fac referire mai exact la talentul in matematica, asta dupa un studiu realizat pe aproape 1.200 de copii.

Conform acestuia, se pare ca acei copii ai carora mame au avut pe perioada sarcinii un nivel scazut al hormonului tiroxina, bogat in iod si secretat de glanda tiroida, dezvolta de doua ori mai multe sanse de a esua la testele matematice, conform Daily Mail.

Tiroxina,hormonul care trece de la mama la fat in timpul sarcinii, este esential in dezvoltarea creierului, dar multe gravide nu il au in nivel optim in organism.

Medicul pediatru endocrinolog, Martijn Finken, a studiat peste 1.200 de copii pe o perioada de circa de peste 5 ani.

Astfel, el a masurat nivelul de tiroxina din organismul mamei in a 12-a saptamana de sarcina si a comparat datele cu rezultatele copiilor la testele de aritmetica si limba, la varsta de cinci ani.

S-a constatat astfel ca acei copii care au fost expusi celor mai mici niveluri de tiroxina in uterul mamei, aveau cu 90% mai multe sanse de a se situa in clasamentului elevilor buni la matematica.

Dar, pe seama nivelului de tiroxina nu au fost pus si abilitatile lingvistice Dr.Martijn Finken spune ca acestea sunt datorate modului de crestere si educare, in principal.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.