Daca am facut deja Covid-19, ma mai pot reinfecta?

Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolii din SUA (CDC), reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibila, desi cazurile sunt rare.

Un studiu realizat de catre agentia guvernamentala Public Health England (UK) in perioada iunie-noiembrie 2020, in randul angajatilor din sistemul de sanatate, arata ca anticorpii rezultati in urma bolii ofera protectie, scazand riscul de reinfectare cu 83%, pentru o perioada de cel putin 5 luni. Din esantionul de 20.000 de persoane, doar 44 au reprezentat cazuri posibile/probabile de reinfectare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii precizeaza ca rapoartele preliminare din Africa de Sud arata faptul ca si cei care au fost anterior infectati cu coronavirus se pot reinfecta cu tulpinile noi ale virusului. Cu toate acestea, inca se mai fac investigatii cu privire la aceste reinfectari, pentru a detecta daca sunt mai frecvente decat reinfectarile cu tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

De aceea, Ministerul Sanatatii si organizatiile internationale recomanda in continuare atat respectarea regulilor de distantare si igiena, cat si vaccinarea impotriva COVID-19.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Etichete: reinfectare covid-19, reinfectare sars-cov-2, tulpini noi coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.