„Da o sansa vietii – Program national de ingrijire a gravidei si copilului”

(Sursa foto: https://www.facebook.com/Ministerul-Sănătăţii-România)

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea participat luni, 11 martie, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului, la conferinta de lansare a proiectului „Da o sansa vietii– Program national de ingrijire a gravidei si copilului”.
Potrivit unui comunicat d epresa al MS, astazi a fost lansata prima etapa a acestui proiect, prin intermediul careia se asigura sprijinul necesar pentru derularea programelor de ingrijire ale mamei si copilului.

Conform sursei citate, in aceasta etapa vor fi organizate workshopuri la nivelul celor 8 regiuni cu reprezentantii spitalelor care au in structura sectii sau compartimente de obstetrica-ginecologie pentru a fi stabilita metodologia de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce prenatal si procedurile de lucru care vor fi implementate in etapa a II a Proiectului.

De asemenea, vor fi recrutati si formati 376 de medici si personal din asistenta medicala, 90% dintre cursanti fiind din regiunile defavorizate din tara.

„Asa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizata licitatia demarata in 2018 pentru achizitia a 1000 de incubatoare pentru dotarea tuturor unitatilor sanitare din Romania care au in structura maternitati. De asemenea, va continua dotarea cu aparatura imagistica de inalta performanta a sectiilor de neonatologie si ginecologie. Investim in aparatura medicala, insa este absolut necesar sa incurajam pregatirea resursei umane, sa investim in specialisti, pentru ca doar asa vom reusi sa imbunatatim serviciile acordate gravidelor si copiilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit comunicatului mentionat.

De asemenea, in acesta etapa a Proiectului, se vor dezvolta, la nivel national, ghiduri de interventie, informare, educare, nediscriminare si constientizare in randul femeilor privind importanta controalelor medicale prenatale.

„Activitatile din acest proiect vor duce la o imbunatatire a serviciilor medicale destinate gravidelor si copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor Ministerului Sanatatii pentru mama si copil”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea .

Proiectul lansat astazi are ca scop cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce ( screening) , diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii in toate cele 8 regiuni ale tarii.

Etichete: ingrijirea gravidei si copilului, programe de sanatate, ministerul sanatatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.