Cursuri pentru studentii nevazatori in cinci universitati din Romania

studenti-nevazatoriStudentii nevazatori au posibilitatea sa acceseze cursuri speciale adresate acestora in cinci universitati din Romania, Universitatea Bucuresti, Universitatea “A.I. Cuza” Iasi, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Oradea. Proiectul este dezvoltat de Fundatia Cartea Calatoare, conform stiriong.ro.

Cursuri asistate de calculator pentru studentii nevazatori

Accesibilizarea cursurilor universitare pentru studentii nevazatori a fost posibila datorita a 40 de studenti voluntari care au scanat carti pentru colegii lor nevazatori.

Fiecare centru a fost dotat cu un sistem format dintr-un computer cu soft de recunoastere a caracterelor dar si cu multifunctionala care permite scanarea si tiparirea cu caractere mari.

Formatul electronic al cartilor poate fi accesat prin programe speciala cu sinteza vocala.

De asemenea, in aceste centre exista si imprimante Braille.

Persoanele cu dizabilitati intampina dificultati in accesul la educatie

“Ultimul Raport Global UNESCO (2013) considera ca persoanele cu dizabilitati intampina nenumarate bariere privind accesul la informatie, educatie si lipsa oportunitatilor profesionale”, a precizat conf. univ. dr. Adrian Rosan, Departamentul de Psihopedagogie Speciala Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei Universitatea Babes-Bolyai, citat de stiriong.ro.

In cele cinci universitati din Romania, studentii nevazatori au posibilitatea prin acest program sa acceseze cursuri universitate adaptate nevoilor personale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.