Cursuri gratuite de puericultura pentru parinti

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va organiza cursuri gratuite de puericultura pentru parinti, in cadrul proiectului ‘Scoala parintilor’.

„A da nastere unui copil aduce cu sine o bucurie imensa, dar implica si o responsabilitate foarte mare: cum ne pregatim pentru intalnirea cu nou-nascutul, cum ne comportam cu o fiinta atat de fragila si atat de importanta. Informatii despre aceste lucruri se gasesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de pareri, dar tocmai aceasta abundenta de sfaturi din toate partile, contradictorii uneori, ne fac sa ne intrebam care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmarim prin intermediul proiectului ‘Scoala parintilor’? Raspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionisti, la orice intrebare care ii preocupa pe tinerii pe cale sa devina parinti”, spune dr. Adriana Dan, sef sectie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa remis de unitatea medicala.

Conform sursei citate, printre tematicile cursului se numara: pregatirea gravidei pentru nastere, semnele care anunta demararea travaliului, ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate, alaptarea (avantajele alimentatiei naturale, stadiile lactatiei, declansarea lactatiei, pozitii corecte de alaptare, mituri in alaptare si contraindicatiile alaptarii), igiena bebelusului, conditii ambientale, semne de boala ale bebelusului, manevre de baza pentru reanimare la domiciliu, importanta controalelor la medical neonatolog/ de familie/ pediatru.

Cele doua module de obstetrica si neonatologie vor fi sustinute de medici si asistente din cadrul sectiilor obstetrica-ginecologie si neonatologie.

La finalul cursului, tatal va obtine atestatul de absolvire curs de puericultura, in baza caruia poate obtine un concediu paternal majorat cu inca 10 zile. Numarul maxim de participanti la curs este de 20, in ordinea inscrierilor.

Etichete: puericultura, stafuri parinti, pregatire copil parinti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.