Cursuri de prim ajutor pentru elevii din Capitala

6.400 de elevi din 34 de scoli din Capitala vor participa, timp de trei luni, la cursuri de prim ajutor. Cursurile vor fi organizate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Elevii vor avea la dispozitie lectori si traineri, logistica si toate materiale necesare. Ei vor participa la demonstratii practice ale tehnicilor de resuscitare cardio-respiratorie si li se vor reaminti masurile de igiena care se impun pentru prevenirea bolilor transmisibile, cum e gripa.

„Studiile arata ca, desi primul ajutor acordat in situatii critice mareste considerabil sansele de supravietuire in cazurile de stop cardio-respirator, mai putin de 1% din populatie stie sa il aplice in mod eficient. Ne dorim astfel sa crestem gradul de informare si constientizare a importantei acordarii primului ajutor si responsabilizarea copiilor in situatii de urgenta”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de ASSMB.

Cursurile de prim ajutor pentru elevi sunt organizate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), impreuna cu Centrul de Proiecte Educationale si Sportive (PROEDUS), la propunerea Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti-Bucuresti (FNAP-Bucuresti), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si Societatea Romana Impotriva Epilepsiei (SRIE), in cadrul saptamanii ‘Scoala altfel’.

Etichete: cursuri de prim ajutor, cursuri de prim ajutor pentru elevi, cursuri gratuite, cursuri pentru elevi, assmb

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.