In curand, ecografia de cord va fi obligatorie pentru sportivii profesionisti

Ministerul Sanatatii are in lucru revizuirea reglementarilor privind vizitele medicale ale sportivilor profesionisti si introducerea unei ecografii de cord pentru diagnosticul precoce al unor malformatii cauzatoare de deces subit.

„In saptamanile ce vor urma, comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii vor evalua toata baza legala existenta si o vor aduce la zi. In urma discutiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat ca sunt malformatii de cord care pot cauza moarte subita, dar nu pot fi puse in evidenta prin examen clinic sau EKG, intentionam ca pentru sportivii de performanta sa introducem o ecografie de cord pentru a pune in evidenta si a diagnostica precoce eventualele malformatii. Pana acum nu exista aceasta procedura in reglementarile care privesc evaluarea medicala a sportivilor si nu stim sa se practice in strainatate”, a declarat Florian Bodog conform Agerpres.

Sportivii de performanta trebuie sa efectueze, periodic, o vizita medicala, care este reglementata si de catre Ministerul Sanatatii.

„Noi am avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, domnul Marius Dunca, si consideram ca este foarte important sa prevenim astfel de incidente tragice pe terenul de sport. Daca putem sa prevenim acest lucru, trebuie sa il facem”, a subliniat ministrul conform sursei citate.

Noua reglementare ar putea intra in vigoare in cel mult o luna.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.