Cum sunt afectati copiii de conditiile nefavorabile de viata

Impactul pe care il are un mediu nefavorabil asupra dezvoltarii copiilor ar putea fi determinat de anumite predispozitii genetice ale acestora corelate cu mediul ostil in care traiesc, conform unui studiu american.

Cum pot fi afectati copiii de mediul in care traiesc

Un studiu realizat pe un esantion de 5000 de copii nascuti in 20 de centre urbane americane, in perioada 1998-2000, a demonstrat ca mediul favorabil sau ostil poate influenta buna dezvoltare a copiilor.

“Rezultatele anchetei sustin ipoteza conform careia copiii cu anumite trasaturi genetice stagneaza intr-un mediu ostil si isi manifesta potentialul maxim in conditii favorabile, in timp ce altii supravietuiesc fara probleme in orice circumstante”, a precizat Irwin Garfinkel, cercetator la Universitatea Columbia, New York.

Cum este afectat comportamentul mamei fata de copii de conditii dificile de viata

Comportamentul parintilor fata de copii, in special cel agresiv, poate sa fie influentat de conditiile grele de viata cauzate de criza financiara, conform cercetatorilor de la Universitatea New York.

In acelasi timp, cel mai afectat pare sa fie comportamentul mamei fata de copii. El devine unul agresiv in aceste conditii dificile de trai. Astfel ca anumite cuvinte aspre sau batai ale copiilor ar putea fi consecinta unei mutatii genetice care afecteaza sinteza dopaminei, substanta cu rol direct in reglarea emotiilor.

Studiul publicat in revista de specialitate Proceedings of the Academy of Sciences (PNAS) a aratat ca, in cazul crizei din 2007-2009, nu s-a inregistrat o modificare a comportamentului mamei din cauza acestei mutatii genetice.

Aceiasi cercetatori au observant o reducere a tratamentului rau aplicat copiilor de catre mame dupa ce situatia economica americana s-a ameliorat.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.