Cum se trateaza insuficienta cardiaca

La ora actuala nu exista un tratament care sa vindece definitiv IC, dar exista medicamente, dispozitive speciale si proceduri chirurgicale care prelungesc in mod real viata pacientilor cu IC si cresc calitatea vietii acestora.

 

Tratament medicamentos

Tratamentul medicamentos al IC este obligatoriu. Progresele facute de medicina in acest domeniu sunt impresionante.

In mod obisnuit, tratamentul bolii dumneavoastra se face cu mai multe medicamente. Medicamentele trebuie luate zilnic. In cazul in care uitati sa va administrati una dintre doze, nu compensati printr-o doza dubla. Faceti o schema cu orarul administrarii medicamentelor. Luati schema la fiecare vizita medicala.

Vedeti mai multe despre Tratament medicamentos

 

Tratament cu dispozitive

In anumite situatii, starea clinica si supravietuirea pacientilor cu IC poate fi imbunatatita prin implantarea unor dispozitive electrice.

Numai anumite categorii de pacienti, selectate pe baza unor criterii foarte riguroase, pot beneficia de aceste dispozitive.

Vedeti mai multe despre Tratamentul cu dispozitive

 

Chirugia cardiaca

 Poate fi o optiune pentru pacientii cu IC. Indicatia chirurgicala tine cont de beneficiile, dar si de posibilele riscuri.

Chirurgia cardiaca presupune toracotomie (deschiderea toracelui), anestezie generala si oprirea temporara a cordului (timp in care fluxul de sange spre organe este asigurat de un aparat extern ce inlocuieste functia inimii).

 Vedeti mai multe despre Chirugia cardiaca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: