Chirurgia cardiaca

Poate fi o optiune pentru pacientii cu IC. Indicatia chirurgicala tine cont de beneficiile, dar si de posibilele riscuri.

Chirurgia cardiaca presupune toracotomie (deschiderea toracelui), anestezie generala si oprirea temporara a cordului (timp in care fluxul de sange spre organe este asigurat de un aparat extern ce inlocuieste functia inimii).

Chirurgia valvulara presupune inlocuirea valvei care nu functioneaza cu o proteza metalica sau biologica.

Chirurgia coronariana restabileste fluxul de sange la nivelul arterelor ingustate prin realizarea unor „bypass„-uri (acestea sunt vase ce conecteaza aorta cu vasele coronare afectate, scurtcircuitand ingustarile).

Transplantul cardiac presupune scoaterea cordului bolnav si inlocuirea sa cu un cord sanatos, provenind de la un donor (persoana care a murit si a fost de acord in timpul vietii sa doneze organe).

Toate aceste interventii au un grad de risc care trebuie comunicat pacientului.

Discutati cu medicul riscul interventiei chirurgicale. Cereti medicului sa va explice clar de ce aveti nevoie de operatie.

E posibil ca medicul sa va spuna ca riscul interventiei chirurgicale este prea mare si beneficiile prea mici in situatia dumneavoastra.

Nu considerati acest lucru o drama. Medicamentele va pot ajuta in controlarea simptomelor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical
INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
 
 
 
Campanie sustinuta de: