Cum se procedeaza in caz de insolatie

INSOLATIEIn timpul verii, riscul de a face insolatie este unul foarte ridicat.

Cauze:

Cea mai obisnuita forma de insolatie este cauzata de expunerea prelungita la soare la ore nepotrivite sau fara imbracaminte adecvata.

In cazul unei insolatii, temperatura corpului depaseste 40 grade C. Este o situatie grava, trebuie sa se actioneze rapid, altfel se poate ajunge la deces.

Simptome?

Ameteala, sete, dureri de cap, dezorientare, comportament apatic, greata, contractii musculare, pierderea cunostintei, febra.

Ce trebuie facut?

Persoana afectata trebuie asezata la umbra in pozitie orizontala si stropita cu apa la temperatura de 36 grade pentru a scadea temperatura corpului.

Administrarea de lichide nealcoolizate

Transportul la spital pentru control

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.