Cum se pastreaza medicamentele pe timp de caldura

Un avertisment recent al Agentiei Nationale de Sanatate si a Medicamentului din Franta vizeaza transportul, pastrarea si manipularea medicamentelor pe timp de caldura.

„Expunerea la temperaturi ridicate poate avea efect asupra conservarii medicamentelor, in special a celor care necesita conditii speciale de pastrare”, transmite ANSM.

Unele medicamente sunt foarte sensibile la schimbarile de temperatura si cu cat este mai cald, cu atat probabilitatea intreruperii lantul de frig este mai mare. Lantul de frig este procesul prin care medicamentul este tinut in mod constant la o temperatura optima.

Vaccinurile sau serul antivenin trebuie pastrate intre 2 si 8 grade Celsius, in caz contrar calitatea produselor poate fi diminuata considerabil.

De asemenea, Agentia mai atrage atentia pacientilor sa NU foloseasca medicamentele care si-au modificat aspectul dupa expunerea la caldura. In aceasta categorie intra si ovulele si supozitoarele.

In privinta unor medicamente biologice precum insulina, flacoanele aflate in utilizare trebuie tinute la temperaturi de sub 30 de grade.

Etichete: medicamente caldura,pastrare medicamente, conditii pastrare medicamente

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.